Bij de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC zijn toch geen uitsupporters welkom. Vitesse laat weten dat het de veiligheid van de bezoekers niet garanderen. De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 7 april.

Doordat er in Arnhem spanning is op sportief en bestuurlijk gebied vreest de driehoek van politie, gemeente en justitie voor de veiligheid in het stadion. Daarop is besloten alsnog geen uitfans van NEC toe te laten. Vitesse zou begrip hebben voor deze keuze.

Statement SV NEC

De supportersvereniging van NEC is inmiddels met een statement gekomen. “zwaar teleurgesteld dat uitsupporters wederom niet welkom zijn bij de Gelderse derby. 800 supporters kunnen NEC nu niet ondersteunen omdat in Arnhem de veiligheidsorganisatie niet op orde is.”

Daarnaast roepen zij op om als club niet af te reizen naar de Gelderse hoofdstad. “Als onze supporters in het stadion een doelwit kunnen zijn, dan zijn de spelers het helemaal. Bij de wedstrijd Vitesse-Feyenoord is reeds gebleken dat supporters het veld eenvoudig kunnen betreden. Het is zware competitievervalsing voor NEC dat het nu niet gesteund wordt door de trouwe aanhang, wat eigenlijk niet beloond zou mogen worden. NEC moet met de KNVB in overleg om tot een alternatief te komen.”

“De afgelopen drie seizoenen mochten Vitesse-supporters in Nijmegen wel de wedstrijd bijwonen. Dat Sparta dinsdag wel supporters kan meenemen naar Arnhem getuigt van een totaal falend supportersbeleid. We hopen en rekenen erop dat voor onze supporters de mogelijkheid is om de wedstrijd gezamenlijk bij de Goffert te kijken. Daarvoor zijn we reeds in gesprek met NEC en rekenen we ook op medewerking van de lokale autoriteiten.”

Boycot

In februari werd bekend dat NEC voor het eerst in twee jaar weer uitsupporters mee mocht nemen naar Arnhem. Vorig seizoen werd het uitvak in het GelreDome geboycot, omdat maar de helft van de plaatsen beschikbaar werd gesteld. Dit jaar zouden er 800 NEC-fans naar Arnhem afreizen. In De Goffert zijn er de laatste jaren wel fans van Vitesse welkom, zo ook dit seizoen.

Foto: Orange Pictures