Ferdy Druijf is komend seizoen weer te bewonderen in de Eredivisie. De 25-jarige spits keert terug naar Nederland, maar niet bij NEC. Volgens De Stentor speelt Druijf komend seizoen op huurbasis voor PEC Zwolle.

Eerder liet zijn zaakwaarnemer, Dick van Burik, al weten tegenover ForzaNEC dat er veel interesse was voor Druijf. “Uit het buitenland, maar ook zeker uit de Eredivisie. Als NEC zich concreet maakt voor Ferdy, is dat zeker een optie. Hij bewaart warme herinneringen aan zijn, weliswaar korte, periode in Nijmegen.”

Druijf speelde in 2019 een halfjaar voor NEC. In twintig duels voor de Nijmegenaren scoorde hij vijftien keer. Daarnaast werd hij dat seizoen topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, nadat hij de eerste zes maanden ook al veel had gescoord voor Jong AZ. Desondanks werd hij in de hoofdmacht van de Alkmaarders nooit een onbetwiste basisspeler. Daarom vertrok hij in het begin van 2022 voor één miljoen euro naar Rapid Wien.

Afgelopen seizoen was Druijf ook in Oostenrijk niet zeker van een basisplaats. Hij kwam nog wel tot 30 officiële duels, maar daarvan waren de meeste als invaller. Hij scoorde acht treffers en gaf zes assists. Soms stelde de trainer hem op als lopende middenvelder of zelfs als controleur. Vandaar dat een vertrek voor beide partijen een goede optie lijkt te zijn. Bij PEC Zwolle zong ook de naam van de transfervrije Bas Dost rond, maar de keuze is dus gevallen op het huren van Druijf.

Foto: Rob Koppers