Oud-materiaalman Herman Jansen is vorige week zondag op 76-jarige leeftijd overleden. Oud-spelers, maar ook zeker supporters, spraken vol lof over Jansen, die zo’n twintig jaar actief was binnen de club. Supporters uitten zondagmiddag dan ook hun onvrede over de wijze waarop de club bij de wedstrijd NEC – AZ stilstond bij het overleden van Jansen.

Zo’n tien minuten voorafgaand aan het duel van afgelopen zondag werd er kort stilgestaan bij het overlijden van Jansen. Er werd een foto getoond van de oud-materiaalman en gevraagd om een applaus. Dit vinden verschillende supporters te weinig.

Zo laat o.a de East Side & HKN weten dat ze het een schande vinden. “Schandalig dat er voor Herman Jansen geen minuut stilte was! Maar voor een PSV’er moeten we dat hier wel doen. Schande”, plaatst de groep op Facebook. Zij zijn niet de enige die hun onvrede uiten op social media.

Januari

De kritiek heeft ook de nabestaanden van Jansen bereikt. Zij benadrukken dat NEC de hele week in goed contact stond met de familie. “Als familie en vrienden zijn wij uitgenodigd voor de wedstrijd tegen AZ door algemeen directeur Wilco van Schaik. Er is naar ons gecommuniceerd dat Herman in de minuut stilte wordt herdacht die de club houdt bij de eerste thuiswedstrijd in januari 2024.”

Op dat moment worden sinds enkele jaren alle overledenen die NEC een warm hart toe hebben gedragen, herdacht. “We respecteren deze keuze, maar hadden een minuut stilte wel mooi gevonden.”

Foto’s: Rob Koppers