Rogier Meijer is door de KNVB geschorst voor de play-offwedstrijd tussen NEC en Go Ahead Eagles. Dat heeft te maken met de gele kaart die de trainer kreeg tegen Almere City. Het was de vierde gele kaart die hij dit seizoen kreeg.

Na afloop van de wedstrijd in Flevoland wist Meijer niet of hij of een van zijn assistenten een gele kaart had ontvangen. Nu blijkt dus dat de trainer er donderdag niet bij mag zijn. De KNVB heeft hem een functieontzegging opgelegd.

Opvallend is dat bij NEC twee spelers op vier gele kaarten stonden voor de wedstrijd tegen Almere. Bij een vijfde gele kaart zouden zij niet geschorst zijn voor de play-offs, maar de eerstvolgende Eredivisiewedstrijd. Voor trainers geldt die regel dus niet, aangezien Meijer wel gelijk geschorst is voor aankomende donderdag. Dan speelt NEC om 18.45 uur in De Goffert tegen Go Ahead Eagles.

Opstootje

Nadat Calvin Verdonk een bal vrij hard over de zijlijn schoot, ontstond er een opstootje langs de zijlijn tijdens de wedstrijd tussen Almere City en NEC. De linkspoot kwam zijn excuses aanbieden, maar daar was de bank van de thuisploeg niet van gediend. Meijer sprong in de bres voor zijn speler, al zei hij na afloop dat dat misschien niet de slimste keuze was. “Er staat nergens in de reglementen dat je de bal niet uit mag schieten. Hij wilde al zijn excuses aanbieden en daar werd op een andere manier op gereageerd. Toen heb ik, wat overigens niet goed is, daar even geprobeerd Calvin te helpen. Ik weet eigenlijk niet wie daar geel voor kreeg. Vechten voor elkaar hoort er ook bij”, waren de woorden van de trainer toen.

De club heeft nog niet gereageerd op de schorsing van Meijer.

Foto: Rob Koppers