NEC is er niet in geslaagd om de halve finale van de KNVB beker te bereiken. De Nijmegenaren speelden een slechte eerste helft en gaf de doelpunten kinderlijk weg. In de tweede helft kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd maar de 0-2 ruststand voor Go Ahead Eagles bleek later ook de eindstand te zijn.

De eerste echte grote kans van de wedstrijd was voor NEC. Ali Akman had aan de linkerkant veel ruimte nadat een verdediger van Go Ahead uitgleed. De Turkse spits speelde Elayis Tavsan in maar zijn inzet werd gekeerd. Kort daarna kon Akman NEC zelf op voorsprong schieten. Doelman Andries Noppert speelde de bal zo bij hem in de voeten maar de thuisploeg kon niet profiteren.

Penalty

Gelijk na deze kans gaf scheidsrechter Danny Makkelie een penalty aan de bezoekers. Souffian El Karouani hield bij een voorzet van Bas Kuipers zijn directe tegenstander onnodig vast. De strafschop werd overtuigend binnengeschoten door Luuk Brouwers waardoor NEC na iets meer dan een kwartier spelen al in de achtervolging moest. Nog geen tien minuten later werd het nog erger voor de Nijmegenaren. Giannis Botos kwam oog in oog met Danny Vukovic en maakte geen fout, 0-2. Kort daarvoor had de ploeg van Rogier Meijer zelf nog een penalty willen hebben na een vermeende handsbal, maar zowel Makkelie als de VAR wilden daar niet aan.

NEC speelde ontzettend slordig. Dit was zelfs zo bij Vukovic. Daar waar aan de andere kant Noppert deze foutjes telkens corrigeerde met een redding kwam de Australische doelman een paar keer goed weg. Tien minuten voor de rest leverde hij de bal, niet voor het eest dus, in bij een tegenstander die gelukkig voor de keeper de paal raakte. In de extra tijd van de eerste helft was de thuisploeg een aantal keer dicht bij de gelijkmaker, maar de bal leek er maar niet in te willen gaan.

Tweede helft

Na de rust gingen de Nijmegenaren door waar ze gebleven waren. De bal werd constant ingeleverd en dat leverde bijna de 0-3 op, ware het niet dat de paal Go Ahead weer in de weg stond. Meijer moest iets gaan veranderen aan zijn elftal en deed dat dan ook. Wilfried Bony betrad onder zowel gejuich als gefluit het veld van De Goffert en ook Jonathan Okita kwam er in. Beide lieten ze zich gelijk gelden. Okita gaf een lage voorzet op de Ivoriaan die bijna meteen zijn eerste goal voor NEC kon noteren.

De Eagles lieten zich wat meer inzakken waardoor NEC wat meer de bal had. Mede hierdoor en na de dubbele wissel kwamen de Nijmegenaren er wel iets vaker uit. Helaas wilde de bal er ook in de tweede helft niet in en zat het soms tegen in de afronding. Bony liet zich een aantal keer zien als goede en gevaarlijke targetman. Odenthal kwam nog twee keer dichtbij met een kopbal, alleen een doelpunt kwam er niet van.

Blessure

Een uitstekend voorbeeld van hoe de avond verliep kwam iets later. Nog geen twintig minuten na zijn invalbeurt moest Bony het veld alweer verlaten. De Ivoriaanse spits leek last te hebben van zijn hamstring en viel geblesseerd uit. Odenthal werd nog als stormram naar voren geschoven maar dit mocht helaas meer niet baten.

Wedstrijdverloop:
18′ 0-1, Luuk Brouwers
27′ 0-2, Giannis Botos
50′ Geel, Edgar Barreto
55′ Geel, Luuk Brouwers

Opstelling NEC: Danny Vukovic; Bart van Rooij, Ivan Marquez, Cas Odenthal, Souffian El Karouani; Edgar Barreto (60′ Jonathan Okita), Lasse Schöne, Mikkel Duelund; Elayis Tavsan, Ali Akman (60′ Wilfried Bony (86′ Rodrigo Guth)), Magnus Mattsson.

Opstelling Go Ahead Eagles: Andries Noppert; Cuco Martina (63′ Boyd Lucassen), Jay Idzes, Joris Kramer, Bas Kuipers; Giannis Botos (63′ Gerrit Nauber), Phillipe Rommens; Iñigo Córdoba (81′ Martijn Berden), Luuk Brouwers, Ragnar Oratmangoen (90+1′ Mats Deijl); Isac Lidberg (81′ Marc Cardona).

Foto’s: Rob Koppers