Het kabinet geeft geen gehoor aan het verzoek van de KNVB om de pilot met supporters in de stadions door te trekken richting begin mei. Dat meldde de KNVB vanochtend in een mail aan alle betaald voetbalclubs. Daarom zal er maandag, als NEC het in de eigen Goffert opneemt tegen NAC Breda, geen publiek aanwezig zijn. ESPN zendt het duel wel live uit.

Op vrijdag 30 april worden er zeven duels afgewerkt uit KKD-speelronde 36 met daarbij publiek. De andere drie wedstrijden, waaronder ook een thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles, vallen dus buiten de boot en moeten in lege stadions worden afgewerkt. Vermoedelijk wordt er op zijn vroegst medio mei, als er een nieuwe wet ingevoerd kan worden, weer publiek verwacht. De KNVB gaf in haar mail aan er alles aan te doen dit te vervroegen. Jeroen Rengers, voorzitter van de supportersvereniging, vertelde er gisteren meer over in de Jarda Podcast (instarten vanaf 53:50).

NEC speelt op 12 mei haar laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Dordrecht en de play-offs beginnen op zaterdag 15 mei.