Er is een triest einde gekomen aan de carrière van voormalig NEC’er Tobias Haitz. De 26-jarige verdediger is noodgedwongen gestopt vanwege aanhoudend blessureleed. Haitz kampt al langer dan een jaar met een heupkwetsuur en speelde eind 2016 zijn laatste competitiewedstrijd.

Haitz spreekt op Facebook van een verloren gevecht. "Ik heb elke dokter, osteopaat, genezer en wat dan ook gezien, maar helaas zonder succes. Ik heb het er even moeilijk mee gehad, maar ik moet ook aan mijn gezondheid denken. Dit doet enorm veel pijn."

De Duitse verdediger kwam in de zomer van 2013 over van Bayer Leverkusen naar NEC en werd toentertijd samen met Alireza Jahanbakhsh en Dennis Gentenaar gepresenteerd. Haitz bleef de Nijmeegse club volgen. Zo wenste hij NEC onlangs nog succes in de promotiestrijd in de Jupiler League. "Bij NEC heb ik nieuwe vrienden leren kennen en een nieuwe taal geleerd. We degradeerden, maar stonden op historische wijze weer op. Bedankt voor een geweldige en leerzame tijd."

Na het kampioensjaar met NEC stapte Haitz over naar Viktoria Köln en een jaar later naar Alemannia Aachen. Begin 2017 vervolgde hij zijn carrière bij Sportfreunde Lotte, op het derde niveau van Duitsland, maar daar kwam hij vanwege de blessure niet tot speelminuten.

"Nu begint een nieuwe fase in mijn leven, want ik moet verder. Ik kijk terug op geweldige momenten en kijk uit naar de toekomst, want het leven is nog niet voorbij. Ik hoop op nieuwe doelen en nieuwe uitdagingen."