Mathias De Wolf tekende donderdag zijn contract bij NEC. De box-to-box middenvelder komt de komende drie seizoenen uit voor NEC. De keuze voor de Nijmeegse club was al snel gemaakt. NEC heeft een duidelijk plan voor ogen met het talent, dat nog wel moet herstellen van een blessure.

Niet alleen een goed plan sprak De Wolf aan bij zijn keuze voor NEC: "NEC is een hele mooie club met veel sfeer, geschiedenis en supporters. Dit spreekt je aan als jonge gast", zei De Wolf na zijn presentatie tegen ForzaNEC.

Ook vertelde de middenvelder al veel gekeken te hebben naar de Eerste Divisie: "Binnen de groep keken wij altijd veel naar de competitie. Ook heb ik in de UEFA Youth League al tegen veel jongens van Jong Ajax gespeeld."

De Wolf nam het met Belgische jeugdelftallen ook al op tegen Dirk Proper van NEC, die woensdag zijn contract verlengde. De twee kwamen elkaar vorig jaar nog tegen tijdens een oefeninterland. Proper viel in bij Oranje onder 18, terwijl De Wolf de aanvoerder was bij de Belgen. Ondanks hun link met Club Brugge had De Wolf geen contact met voormalig NEC’er Jellert van Landschoot, die vorig seizoen op huurbasis in Nijmegen speelde.

Vorige week bleek dat De Wolf een rugblessure had opgelopen. Het is nog niet helemaal duidelijk hoelang hij hierdoor aan de kant staat. "Hoe lang alles gaat duren, is moeilijk te bepalen. Ik ga proberen zo snel mogelijk aan te sluiten bij de groep en zo m’n draai snel te vinden."

De jongeling kijkt al wel uit naar de zogeheten ‘comeback wedstrijd’. In dit duel zal NEC het opnemen tegen TOP Oss. Dit moet nog wel met de anderhalvemeterregel in het stadion. "Dat is natuurlijk jammer, maar gezondheid staat voorop."

Foto’s: Rob Koppers