Gabor Babos gaat NEC verlaten. De 38-jarige sluitpost stapt aan het einde van het seizoen transfervrij over naar NAC Breda, de ploeg waar hij in 2000 zijn carrière in Nederland begon. Daarvoor kwam hij uit voor de Hongaarse clubs MTK Boedepest en FC Sopron.
In Breda beleefde Babos een uitstekende periode en verdiende daarmee een transfer naar Feyenoord. Daar brak Babos echter nooit door. In 2005 stapte Babos op huurbasis over naar NEC, waar hij zich wist te herpakken. Een jaar later legde NEC hem definitief vast. In Nijmegen groeide hij uit tot een betrouwbare doelman. Hij maakte tevens het succesjaar 2008 mee, waarin NEC onder leiding van Mario Been Europees voetbal behaalde. Met Babos als doelman overleefden de Nijmegenaren de groepsfase. In de kock-out fase was HSV te sterk.
Tijdens het seizoen 2010/2011 raakte Babos al vroeg geblesseerd, waardoor de jonge doelman Jasper Cillessen genoodzaakt was zijn plek over te nemen. Omdat Cillessen het goed deed onder de lat, wist hij zijn plek onder de lat vast te houden nadat Babos terugkeerde van zijn blessure. Hier had de Hongaar weinig moeite mee. In de zomer van 2011 kocht Ajax Cillessen van NEC, waardoor Babos zijn plek onder de lat weer kon innemen. In totaal speelde Babos meer dan 500 wedstrijden. Als Hongaars international kwam hij 27 keer in actie.
Technisch directeur Carlos Aalbers respecteert het besluit van Babos, zo meldt hij op de clubwebsite. "Onze rots in de branding heeft me drie weken geleden gemeld dat hij toe was aan iets nieuws dat past binnen zijn huidige situatie en toekomst en dat hij zijn contract niet gaat verlengen. Hoe jammer we dit ook vinden, wij respecteren zijn besluit. Uiteraard zullen we aan het einde van het seizoen gepast afscheid nemen van Gábor."
"Ik heb een fantastische tijd bij NEC gehad”, reageert Babos. “Ik ben heel dankbaar dat ik na mijn Feyenoord-periode hier de kans heb gekregen om te voetballen en nu ben ik toe aan iets nieuws. Dit betekent dat ik terugkeer naar de club waar het allemaal begonnen is."