Donderdagavond treedt NEC in de derde ronde van de KNVB Beker aan tegen SC Cambuur. Met het duel van aanstaande zondag tegen Go Ahead Eagles in het vooruitzicht, misschien wel een dilemma voor trainer Rogier Meijer: kan hij het zich veroorloven op volle sterkte naar Leeuwarden af te reizen?

Je speelt altijd om te winnen, maar onderscheid maken tussen twee verschillende competities is niet onoverkomelijk. Gezien de tegenvallende resultaten in november en december, de smalle selectie (NEC had zondag tegen PSV slechts vijf wisselspelers op de bank) en dan ook nog het kunstgras van Cambuur kan je je voorstellen dat Meijer een aantal spelers op de bank houdt. “Moet je bang zijn voor blessures?”, vraagt SV-voorzitter Jeroen Rengers zich hardop af. “Stel gewoon je beste elf op en leg ze het vuur aan de schenen.”

Dat gaat sowieso niet gebeuren, want de afspraak dat Meijer in bekerwedstrijden een plekje vrijmaakt voor Danny Vukovic staat. “En misschien is het ook niet onverstandig om Lasse Schöne wat rust te gunnen”, zegt Julian Paardekooper. “Dat zou ook kunnen gelden voor Souffian El Karouani, die geblesseerd uitviel tegen PSV. Met Verdonk heb je denk ik een prima stand-in. Het is vooral belangrijk voor de winterstop nog resultaat te boeken in de competitie.”

Sander Janssen, clubwatcher van Voetbal International, waakt er wel voor dat je niet het hele elftal om moet gooien. Maar de mannen zijn het wel eens: “Drie punten tegen Go Ahead Eagles zijn zoveel meer waard dan doorbekeren”, erkende ook algemeen directeur Wilco van Schaik. “Maar het liefst win ik ze allebei. En dat kan ook. Waarom niet?” De Eagles spelen woensdagavond in eigen huis tegen Roda JC Kerkrade.

Foto’s: Rob Koppers & Orange Pictures