Futuralis heeft zondagavond gereageerd op de berichtgeving rondom NEC, het adviesbureau en het vertrek van Danny Hoekman. Lees hieronder het volledige statement:

Futuralis Football Consultancy is verbaasd en geïrriteerd over de berichtgeving in de diverse media rondom de op non-actiefstelling van Danny Hoekman door NEC waarvan een verstoorde samenwerking met FFC een belangrijke oorzaak zou zijn.

Na de degradatie uit de Eredivisie zat NEC zonder hoofdtrainer en Technisch Directeur. Vanwege de enorme bezuinigingen heeft NEC er destijds voor gekozen om FFC in te schakelen om adviezen te geven aan het Technisch Hart van NEC op het gebied van aan- en verkopen en selectiesamenstelling van de eerste selectie. Twee jaar lang heeft NEC op deze manier gebruik gemaakt van FFC. Afgelopen lente heeft NEC gekozen voor een aanpassing in de structuur van de technische organisatie per 1 juli 2016. FFC stond als adviespartij achter dit besluit.

De veranderde organisatie, de veranderde manier van werken en de andere manier van invulling geven aan het geheel, heeft binnen 1 maand geleid tot een interne evaluatie bij FFC. De conclusie was dat FFC niet meer de toegevoegde waarde kon leveren aan NEC zoals in de vorige 2 jaren (Jupiler League en 1e jaar Eredivisie). Deze toegevoegde waarde bepaalt het nut van een bedrijf als FFC en als dat nut er niet meer is vinden wij dat we niet moeten blijven zitten.

Daarom is er niet langer gewacht en heeft FFC op 8 augustus 2016 haar contract met NEC opgezegd. Ruim een maand later, op 6 september jl., heeft NEC Danny Hoekman op non-actief gesteld na een officieel dienstverband van 2 maanden.

Met klem wil FFC erop wijzen dat wij dus alleen de eerste maand met elkaar hebben samengewerkt en tevens dat NEC haar eigen personeelsbeleid voert. Iedere insinuatie dat FFC een belangrijke oorzaak zou zijn van het vertrek van Danny Hoekman verwerpen wij om diverse redenen dan ook stellig. Roderik van Kerkhof (CEO FFC) en Danny Hoekman hebben afgelopen donderdag (8 september) de korte gezamenlijke periode geëvalueerd.

Op 2 september jl. heeft FFC haar opzegging van 8 augustus 2016 mondeling toegelicht aan de Raad van Commissarissen, Directie en investeerders van NEC. Op verzoek van NEC vindt er in oktober een evaluatie plaats over de afgelopen periode.

Foto: Rob Koppers