Tussen alle hectiek rondom de wedstrijd van NEC tegen Vitesse, werd er door de jeugdopleiding natuurlijk ook gevoetbald. De twee hoogste jeugdelftallen van NEC namen het zaterdagmiddag op tegen NAC Breda; het O21-team ging op bezoek bij NAC Breda terwijl het O18-team van NAC op bezoek kwam in Nijmegen. Helaas werd er maar één punt gepakt door deze teams.

Twee goals NEC 021, maar geen winst in Breda
Met het oog op de twee degradatieplekken konden beide teams niet bepaald een verlies gebruiken. De verschillen in de competitie zijn dermate klein dat bij een winst van hekkensluiter Feyenoord O21, zij zo over NEC heen kunnen gaan. NAC heeft daarentegen wat meer lucht maar kan zich niet te veel misstappen veroorloven. Zonder Joep van der Sluijs en Thomas Beekman maar wel met Robin Roefs op goal begon NEC in Breda voortvarend. Na drie minuten zette Guus Gertsen de stand op 0-1 voor NEC nadat een afvallende bal uit een hoekschop. Vlak hiervoor was Giovanni Zwikstra al dichtbij een doelpunt. Het was helaas Jordy Ruizendaal die met een eigen doelpunt verantwoordelijk was voor de gelijkmaker, vlak voor rust.

Na rust bleef NAC maar aandringen, maar mocht NEC doelman Roefs danken dat de stand na 90 minuten nog gelijk bleef. Ondanks dat NAC de betere partij op sportpark Heksenwiel was hield Roefs zijn team op de been, zonder dat NEC echt bij machte was om het NAC lastig te maken. Ook het inbrengen van onder andere Gallio Esajas en Kees van Lindert mocht niet baten wat betekende dat scheidsrechter Sturm affloot met een 1-1 gelijkspel.

Volgend weekend mag NEC ook weer vol aan de bak. Op papier de grootste tegenstander van de competitie, Feyenoord O21, komt op bezoek. De Rotterdammers maken hun status echter niet bepaald waar en hebben het de afgelopen weken erg moeilijk gehad. Aankomende week speelt Feyenoord O21, onder leiding van Sipke Hulshoff en Arnold Scholten, tegen de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen in de hoop de laatste plaats te verlaten.

Prima wedstrijd duurt net iets te lang voor NEC O18
Met NAC O18 ontving NEC O18de koploper van de competitie. De Brabanders verloren nog geen wedstrijd en met een voorsprong van twee punten op FC Groningen O18 waren de mannen van Rogier Molhoek erg in hun nopjes. Echter had NAC het zwaar in Nijmegen. Ondanks een vroege voorsprong van 1-2, die na tien minuten al op het scorebord stond, kwam het maar moeilijk onder de druk van NEC vandaan. Younes Tufi bracht de stand voor rust op werkelijk sublieme wijze weer op gelijke hoogte, waar spits Van Ballegooij twintig minuten na rust NEC op een verdiende voorsprong schoot. Toch moesten de mannen van Leiwakabessy het onderspit delven; in de laatste minuut van de blessuretijd waren het de gasten die de winst naar zich toe trokken. Door middel van een prima geplaatste bal in de lange hoek was keeper Tijn Janssen kansloos en nam NAC de volle buit mee terug naar Brabant.

Volgende week maken de mannen van het O18-team de lange reis naar Groningen waar de leeftijdsgenoten van FC Groningen de volgende tegenstander is. De Noorderlingen staan op de tweede plek wat aan het eind van deze competitiehelft zou betekenen dat ze na de winter promoveren naar de eerste divisie.

Foto’s: LIN VI Fotografie