Het afgelopen seizoen is nog niet zo lang voorbij, maar het nieuwe seizoen staat alweer voor de deur. NEC start woensdag 28 juni met twee testdagen, om vervolgens vrijdag de 30e met de eerste training te beginnen. Het oefenprogramma is zo goed als rond voor de Nijmegenaren, al had dat nog de nodige haken en ogen.

NEC neemt het in de voorbereiding achtereenvolgend op tegen DIO’30, RKC, Altrincham FC en Al-Taawoun. Op 4 augustus wil NEC nog een oefenwedstrijd plannen en dit zit ook in de pijpleiding. De tegenstander daarvan wordt binnenkort bekend. De hoofdmacht van de Nijmegenaren oefent dit jaar voor het eerst niet meer tegen de amateurs van NEC. De voorbereiding wordt afgesloten met de fandag op zaterdag 5 augustus.

De teams in bovenstaand rijtje spreken nou niet echt tot de verbeelding van menig voetbalfan. Ook NEC baalt hiervan. De club was bezig om teams uit grotere competities te strikken als tegenstander in de oefenduels. Zo hadden ingewijden van de Nijmegenaren het over een wedstrijd tegen Premier League-club Nottingham Forrest, met oud-NEC’er Taiwo Awoniyi. Dit was echter moeilijk te realiseren.

Frustratie

“Ik had het ook graag beter gehad”, vertelt Carlos Aalbers. “Maar tegenwoordig is dat onmogelijk. Denk daarbij aan veiligheid, verantwoordelijkheid en inzet van mensen. Het is frustrerend om een oefenprogramma in elkaar te zetten. Als ik kijk naar hoe lang teammanager Muslu (Nalbantoğlu, red) daar al mee bezig is: maanden en maanden. We hebben veel vergunningen aangevraagd voor mooie wedstrijden tegen mooie tegenstanders, maar we krijgen ze niet geaccepteerd in verband met de veiligheid.”

“Het is frustrerend, omdat je een goed oefenprogramma wil, maar dat in verband met de veiligheid niet voor elkaar kan krijgen. Aan de andere kant heb ik er ook begrip voor, want er is natuurlijk 4Daagse in Nijmegen. Op dat moment is er dus ook heel veel politie-inzet nodig. Dat snap ik ook, maar we zitten in de topsport en dan wil je het beste van het beste”, sluit Aalbers af.

Foto: Rob Koppers