NEC is het seizoen gestart met een klinkende zege op Almere City FC: 3-1. Arnaut Groeneveld en Jordan Larsson vormden een verrassend goed lopende tandem. Vooral in de tweede helft werd Almere volledig overklast.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.
 
De toon werd meteen gezet door NEC. Zo testte Joey Sleegers doelman Chiel Kramer met een kopbal, maar de redding van de doelman was fraai. Even later haalde een verdediger van Almere een kopbal van Jay-Roy Grot van de lijn. Almere liet zich niet volledig wegspelen. Met snelle aanvallen via Arsenio Valpoort en Jerge Hoefdraad zorgden de gasten wel degelijk voor gevaar. Balen voor NEC was dat rechtsback Guus Joppen al na negen minuten het veld geblesseerd moest verlaten. Michael Heinloth kwam in de ploeg.

Na een fase waarin Almere wat sterker was en NEC een aantal kansen tegen kreeg, werden de Nijmegenaren weer beter. Uiteindelijk zorgde Larsson na een half uur wel voor 1-0. Op aangeven van Groeneveld tikte de Zweed de bal met zijn linkervoet in het doel. De bezoekers kwamen voor rust op gelijke hoogte door Valpoort na een onterecht gegeven corner, maar dankzij een snelle goal van Groeneveld was de ruststand 2-1. Een fraaie treffer, de vleugelspeler werkte de bal met zijn hak in het doel, nadat hij eerder een slechte pass van doelman Kramer oppikte en doorgaf aan Sleegers.