Fred Grim verwacht nog een lastige laatste wedstrijd voor de winterstop. De trainer van Willem II weet dat zijn ploeg niet met de beste reeks bezig is, maar ziet dat er vertrouwen is in het vertoonde spel. “Dat gevoel moeten we meenemen naar woensdag. Het zal een pittige pot worden, want NEC doet het prima dit seizoen”, aldus Grim tegenover de website van Willem II.

Grim zal wel een aantal creatieve keuzes moeten gaan maken in zijn opstelling voor aankomende woensdag. Zo is de spoeling centraal achterin, door blessures van Emil Bergström en Freek Heerkens en de schorsing van Nikos Michelis, erg dun. Verder is het maar de vraag of middenvelders Driess Saddiki en Pol Llonch kunnen meespelen. Deze spelers moesten de training van afgelopen maandag nog aan zich voorbij laten gaan. “Het wordt puzzelen”, aldus Grim.

In aanvallend opzicht beschikt de trainer dan wel weer over voldoende mogelijkheden. Zo zaten Mats Köhlert en Otschi Wriedt in de afgelopen wedstrijd tegen AZ op de bank en mocht Elton Kabangu na lang klungelen zijn basisdebuut maken. Het was ook Kabangu die het enige doelpunt voor Willem II maakte. “Elton heeft hard naar deze kans toegewerkt. Het is mooi voor hem dat hij scoorde.”

Foto: Rob Koppers