RKC Waalwijk zit in een dipje. De ploeg van Henk Fraser heeft de afgelopen acht wedstrijden al niet meer gewonnen, terwijl NEC al tien wedstrijden ongeslagen is. Toch hoopt Fraser het carnavalsweekend in ‘Wolluk’ goed te beginnen.

Afgelopen speelronde, in de Grolsch Veste tegen FC Twente, probeerden de geel-blauwen punten mee naar Waalwijk te nemen. RKC toonde veerkracht en vocht voor een goed resultaat. Het verloor tevergeefs met 3-0 waardoor de kopzorgen toenemen bij Fraser. Tegen NEC zal, in lijn met de jaarlijkse traditie, RKC aantreden in een uniek carnavalsshirt. De slogan van dit jaar in Schoenlapperslaand is: “As ge mar vuruit gaot!”. Of de Waalwijkers na afloop ook de polonaise zullen lopen moet nog blijken.

Slechte reeks

RKC Waalwijk staat in de gevarenzone van de Eredivisie en volgens de oefenmeester moet er nu gereageerd worden. “Er komt een fase waarin je punten moet sprokkelen, naar die fase kruipen we onderhand wel naar toe. Maar we moeten ook realistisch blijven. Na deze serie wedstrijden (van FC Twente, NEC en Feyenoord, red.) zullen we echt aan de bak moeten”, zegt Fraser op het clubkanaal. Wil RKC een goed resultaat neerzetten zal het met name in de voorhoede beter moeten, erkent ook Fraser. Het gebrek aan scorend vermogen begint de geel-blauwen meer en meer op te breken. “Systemen kun je trainen. Je kunt de juiste mensen op de juiste plek zetten, maar die laatste bal…die kan ik er zelf niet in schieten.”

Tegen NEC wil de coach alles eruit halen wat erin zit. “We moeten wel. Het gat met de ploegen boven ons wordt alleen maar groter. Natuurlijk hoop je dat je er beter voor staat. Het kan voor ons nog lang spannend zijn. Dat blijft het misschien wel tot de allerlaatste wedstrijd”, aldus de trainer van RKC. Dat zal dan wel zonder Anouar Hadouir moeten. De Bossche assistent paste volgens technisch directeur Mo Allach niet in het plaatje van de staf. Oud-NEC’er Geert-Arend Roorda behoort daar nog wel toe.

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Adewoye, Van den Buijs, Meijers; Felida, Seuntjes, Oukili; Cleonise, Kramer, Lokesa.

Foto’s: Rob Koppers