Frans Hendriks, sponsor van de eeuw van NEC, is een blij man. Na de promotie van NEC is zijn club weer terug op het hoogste niveau van Nederland. ForzaNEC.nl belde de 75-jarige Hendriks op om te praten over de play-offs, Wilco van Schaik en de toekomst.

Hendriks was zondag uitzinnig van vreugde. “Ik heb zoveel filmpjes gemaakt met de spelers. Eerst het feestje op het veld en tot laat op de avond het feest bij het stadion. Ik heb er echt van genoten.” Op de vraag of hij het verwacht had, reageert hij nuchter. “Ik had het wel gehoopt, maar niet echt verwacht. Het spel was dit seizoen gewoon niet zo goed.” Maar na de wedstrijd tegen Almere City sloeg het gevoel, net als bij vele anderen, helemaal om. “Toen dacht ik dat dit wel eens onze play-offs kon worden.”

“Dat had ik al na de goal van Okita. Daar zag ik eindelijk weer de Okita die we drie jaar geleden naar Nijmegen hadden gehaald.” De complimenten zijn er ook voor de trainer. “De sfeer is dit hele seizoen geweldig geweest. Natuurlijk heb je daar de spelers voor nodig, maar elke training liepen de jongens met een grijns op hun gezicht het veld af.” Dat zag ook Fred Rutten, die Ted van Leeuwen bijstaat. “En die heeft er kijk op.”

Donderdagochtend verscheen er een interview met Johan Derksen op deze website. Hendriks heeft – in tegenstelling tot Derksen – alle lof voor algemeen directeur Wilco van Schaik. “Deze promotie is zeker het gevolg van zijn handelen. Hij heeft het heel goed gedaan. Sinds een jaar of 2 is er eindelijk rust binnen de club. Die rust is bepalend geweest. De sfeer bij het personeel is top. Als het slecht ging, is hij degene die de boel bij elkaar pakt en weer vooruit wil. Dat is heel belangrijk in een organisatie.”

De toekomst ziet Hendriks, met Wilco van Schaik en Ted van Leeuwen aan het roer en de structuuromslag dankzij Boekhoorn, rooskleurig in. “Dat Marcel (Boekhoorn, red.) nu door wil pakken is heel belangrijk. Ik ben ook blij dat de spelersgroep redelijk intact blijft. Javier (Vet, red.) blijft al, ik hoop dat ze doorgaan met Branderhorst en Sanniez. Die maken de sfeer zo goed en dat is superbelangrijk.” Handhaving is als het aan Hendriks ligt gewoon het doel komend seizoen: “We moeten nu niet in een keer te veel willen.”

Foto: Rob Koppers