Het contract van François Gesthuizen bij NEC wordt niet verlengd. Dat nieuws kwam vanmiddag naar buiten. We kennen Gesthuizen van vorig seizoen waarin hij een trainers-trio vormde met de huidige hoofdtrainer Rogier Meijer en Adrie Bogers.

François Gesthuizen is sinds dit seizoen trainer van de onder 18. De club koos ervoor om Rogier Meijer hoofdtrainer te laten worden en omdat Meijer op zijn beurt Stefan Maletic koos als assistent bleef ervoor Gesthuizen geen plek over in de staf van het eerste elftal. Gesthuizen is in totaal tien jaar in dienst geweest bij de club en dit komt dan ook hard aan. ”Dit is voor mij een enorme teleurstelling”, vertelde hij tegenover De Gelderlander. ”Ik kreeg te horen dat het niet een beslissing was op kwalitatieve gronden, maar op financiële. Ik had het daar nog best over willen hebben, want NEC is mijn club.”

In zijn tijd als een van de drie hoofdtrainers beleefde Gesthuizen een teleurstellend seizoen. Zoals we weten werd het seizoen niet afgemaakt wegens Corona, maar was het op sportief gebied ook niet om over naar huis te schrijven. Niet alleen Francios Gesthuizen vertrekt bij NEC. Bas van Baar verruilt de Nijmegenaren voor AZ. Van Baar is dit seizoen trainer van de onder 14 en coördinator van de vooropleiding. Daarnaast was hij dit seizoen af en toe te zien op het trainingsveld van het eerste elftal.

Trainers als Mark Otten, Rutger Worm en Jeffrey Leiwakabessy blijven de Nijmeegse club trouw. Wie welk team volgend jaar onder zijn hoede krijgt, wordt later bekend.

Lees ook: Jord Roos volgt Scholten en Roscher naar voetbalacademie FC Twente/Heracles

Foto: Rob Koppers