Fortuna Sittard heeft daags voor de competitiewedstrijd tegen NEC een nieuwe trainer gepresenteerd. Na het ontslag van Sjors Ultee twee speelronden geleden was de club op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. In de naam van Julio Velazquez (40) hebben de Limburgers nu een ervaren stuurman gevonden.

Bij Fortuna is het al weken onrustig. De club staat troosteloos laatste en incasseerde al zestien tegengoals: bij NEC staat de teller op vier. Het verloor deze zomer smaakmaker Zian Flemming aan Millwall, maar stuntte daarentegen wel met de komst van Burak Yilmaz. Dat de club, in tegenstelling tot NEC, erin slaagde om Rodrigo Guth los te weken bij Atalanta deed de wenkbrauwen in Nijmegen fronsen. Maar na de komst van Joris Kramer maalt niemand daar nog om.

Vorige week scoorde Guth wel in het thuisduel tegen FC Utrecht (3-4). Na die wedstrijd liep reserve-aanvoerder Mats Seuntjens leeg voor de camera. Hij was radeloos. “We leggen onze speelstijl in alle verschillende talen uit, maar blijkbaar snapt de helft het nog niet. Ik word er moedeloos van.” De huidige technische staf, inclusief spitsentrainer Frank Demouge, zal er deze week alles aan hebben gedaan om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. 

Dat is ook deze week nog hun verantwoordelijkheid. Want hoewel Sjoerd Ars als technisch manager vrijdagavond een nieuwe trainer presenteerde, is Velazquez er zaterdag nog niet bij. Hij zit op de tribune. De Spanjaard stond eerder voor de groep bij onder meer Alavés, Marítimo, Vitória Setúbal, Udinese, Real Betis en Villarreal.