NEC gaat tijdens de zomer fors evalueren. Zowel directie als technische staf zullen aan het einde van het lopende seizoen onderwerp van evaluatie zijn. Dat meldt De Gelderlander op haar website. Daarbij zullen gedwongen ontslagen niet uitgesloten zijn.
Het technische beleid van de Nijmeegse eredivisionist ligt al geruime tijd onder vuur. Het gebrek aan kwaliteit, inzet en mentaliteit zijn de belangrijkste redenen om na het seizoen stevig met elkaar om de tafel te gaan. Zelfs tussentijdse investeringen van 1,25 miljoen euro hebben geen verbetering gebracht in de Goffert.
Binnen de directie staat de positie van technisch directeur Edo Ophof ter discussie. Ophof wil niet weglopen voor zijn verantwoordelijkheden, verklaart hij desgevraagd. Tijdens de evaluatie zullen de raad van commissarissen en de investeerders meepraten. Trainer Anton Janssen krijgt nog wel de steun van Ophof, hoewel ook het functioneren van de trainer ter discussie staat.
Zondag speelt NEC de laatste reguliere wedstrijd van dit seizoen, uit tegen Ajax. Degradatie naar de eerste divisie hangt af van het onderlinge resultaat tussen Go Ahead Eagles en Roda JC.