Zaterdagavond neemt NEC het thuis op tegen SC Cambuur. Bij de Leeuwarders werd er onlangs iemand aan de selectie toegevoegd die De Goffert goed kent. Navarone Foor speelde vijf jaar in Nijmegen en werd er een belangrijke speler. In 2016 eindigde NEC op een tiende plek in de Eredivisie en Foor vond het tijd voor een stap hogerop. De transfer die hij toen maakte schoot bij de NEC’ers in het verkeerde keelgat.

Foor vertrok naar Vitesse, dé rivaal van NEC. In zijn eerste seizoen bij de Arnhemmers scoorde hij zelfs in De Goffert tegen de Nijmegenaren. Nu, na verschillende avonturen in de Verenigde Arabische Emiraten, Cyprus en Letland, keert Foor terug in de Eredivisie en speelt hij al snel weer tegen NEC. “Ik heb zin om de mensen bij de club weer eens gedag te zeggen en om te laten zien dat ik nog steeds een balletje kan trappen. Er is gezonde spanning, laat ik het zo zeggen, maar ik heb niet echt last gehad van vervelende berichtjes”, vertelt Foor aan De Gelderlander.

“Wie weet speel ik ooit wel weer voor NEC. Het is leuk om terug te komen bij de club waar je ooit bent begonnen, maar mijn focus ligt nu volledig op Cambuur. We hebben de punten hard nodig en hopelijk kan ik daarin een belangrijke rol vervullen. Dat de NEC-fans emotioneel op mij reageren hoort bij het voetbal, maar wel tot een bepaalde hoogte.”

Terugkijken op zijn doelpunt in De Goffert voor Vitesse doet hij liever niet. “Dat was heel heftig, maar dat is geweest. Voor sommige fans zal mijn transfer voor altijd gevoelig blijven, maar de grootste storm is inmiddels wel gaan liggen. Al verwacht ik ook niet meteen dat ik vriendelijk ontvangen wordt.”

Foto: Orange Pictures