Navarone Foor speelde 85 minuten mee in het met 1-0 gewonnen competitieduel met FC Utrecht. De buitenspeler had een belangrijk aandeel in de strafschop die door Christian Santos werd binnengeschoten, maar zag ook dat NEC niet zijn beste wedstrijd speelde.

"Het kon allemaal beter, maar het lag natuurlijk ook aan de tegenstander. FC Utrecht was lastig te bespelen omdat ze veel inzakten. Daardoor was er weinig ruimte aan de buitenkant. Ook via het midden was het lastig vanwege het blok dat daar staat dus het was een beetje aftasten."

Foor liet zich voorafgaand aan de penalty vallen in het strafschopgebied en kreeg daarvoor van scheidsrechter Pol van Boekel een pingel toegewezen. De Nederlander met Molukse achtergrond legt uit wat er gebeurde. "Ik kreeg de bal via de lucht en ik zet mijn lichaam tegen Ayoub. Ik had iets moois in gedachten en ik word geblokkeerd en onderuit gehaald, dus toen ging ik liggen. Eigenlijk was de aanval al een beetje doodgeslagen." 

Met negen punten uit de laatste drie competitiewedstrijden lijkt NEC klaar voor de derby tegen Vitesse volgende week. Foor kijkt er naar uit. "Zeker heb ik er zin in. Ik ben nu net klaar met deze wedstrijd, dus ik denk er nog niet zo aan. De supporters denken er natuurlijk al wat meer aan, maar het besef zal deze week wel komen. Ik kijk er zeker naar uit, ik heb deze wedstrijden gemist. Voor dit soort wedstrijden speel je voetbal."

Naast Jeffrey Leiwakabessy, Rens van Eijden en Foor zijn er geen spelers binnen de selectie die al een Gelderse derby tegen Vitesse gespeeld hebben. "Die merken dat vanzelf wel. Leiwa, Van Eijden en ik weten hoe deze wedstrijden zijn. Ze zijn altijd mooi om te spelen. Iedereen kent het belang van deze wedstrijd, er is maar één ding dat telt, dat is winnen. We zullen moeten strijden."

Foto: Rob Koppers