De ontwikkeling van Navarone Foor bij NEC gaat snel. Hij is naar eigen zeggen verder dan hij had verwacht. Inmiddels is Foor basisspeler bij NEC en werd hij onlangs opgeroepen voor Jong Oranje. In de uitwedstrijd tegen AZ werd de middenvelder als linksbuiten opgesteld, waardoor hij dit seizoen al op drie verschillende posities heeft gespeeld. "Ik word een beetje misbruikt, haha", aldus Foor op de website van Sports Entertainment Group.

"Het is natuurlijk snel gegaan", vervolgt Foor. "In de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (25 februari 2012, red.) kreeg ik een basisplaats en ging het lekker. Sindsdien heeft de trainer me laten staan en het vertrouwen gegeven, daar ben ik blij om. Ik probeer ook iets terug te geven, ook voor het team en het publiek."

Foor eindigde het vorige seizoen als rechtbuiten en dit seizoen startte hij weer op deze positie. Na enkele wedstrijden als ‘10’ speelde hij zaterdagavond als linksbuiten tegen AZ. "Ik word een beetje misbruikt, haha, word overal neergezet", grapt Foor. "Nee, het maakte me niet zoveel uit. Ik vul het op mijn manier in en probeer mijn best te doen. Zwerven op het middenveld vind ik fijn."

Vorig seizoen was Foor erg belangrijk voor NEC en gaf zes keer een assist. Tevens scoorde hij eenmaal. Dit seizoen gaf hij slechts twee assists en scoorde na negen wedstrijden nog niet. "Ik ben niet tevreden en wil ook gaan scoren. Dat is een van mijn doelen. Tegen AZ raakte ik nog de paal, de kruising. Ik dacht dat ik eindelijk weer ging scoren, maar moet toch nog wachten. Zo probeer ik mijn kansen te creëren. Ik blijf gewoon schieten en uiteindelijk gaat de bal er een keer in."