De ontwikkeling van N.E.C. speler Navarone Foor is beloond met een plek in het Nederlands Beloftenteam voor spelers onder 20 jaar. Het Beloftenteam speelt aanstaande woensdag een wedstrijd tegen Denemarken, dat op Sportpark de Westmaat van v.v. IJsselmeervogels uit Spakenburg wordt gespeeld. Dit meldt de officiële website van NEC.

Afgelopen zaterdag stond Foor in de basis tegen FC Groningen waarin hij een uitstekende indruk achterliet. Dit was zijn derde basisplaats van dit seizoen. Door een schorsing van Nick van der Velden mocht Foor in de basis starten. De jongeling moet het dit seizoen vooral van invalbeurten hebben.

Veel spelers van het Nederlands Beloftenteam, dat geen kwalificatiewedstrijden op het programma heeft staan, zijn al wekelijks te zien in de Eredivisie. Het belangrijkste doel van dit team – een stap hoger dan Onder 19 – is om deze getalenteerde voetballers extra internationale ervaring te laten opdoen. Zo kunnen zij zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen, onder meer met het oog op Jong Oranje.

Foor is niet de enige NEC-speler die zich aankomende week op internationaal niveau laat gelden. Eerder werden Lasse Schöne (Denemarken), Bram Nuytinck en Género Zeefuik (beiden Jong Oranje) en Daan Disveld (Nederland Onder 18 jaar) opgeroepen. Denemarken oefent tegen Rusland, Jong Oranje speelt de EK-kwalificatie interland in en tegen Schotland en Nederland Onder 18 speelt in en tegen Duitsland een oefenduel. Deze drie wedstrijden worden eveneens op woensdag 29 februari gespeeld.

De selectie van het Nederlands beloftenelftal: Daley Blind, Lorenzo Ebecilio, Joeri de Kamps, Jody Lukoki en Ricardo van Rhijn (allen Ajax), Giliano Wijnaldum (AZ), Roland Alberg (Excelsior), Ricky van Haaren, Miquel Nelom en Stefan de Vrij (allen Feyenoord), Ben Rienstra (Heracles Almelo), Luc Castaignos (Internazionale), Alex Schalk (NAC Breda), Navarone Foor (NEC), Roy Kortsmit (Sparta Rotterdam), Nick Marsman (FC Twente) en Yanic Wildschut en Steven Berghuis (beiden VVV-Venlo).