Navarone Foor was voorafgaand aan deze wedstrijd de enige NEC-speler met doelpunten op zijn naam, maar daar is Christian Santos inmiddels bijgekomen. Toch had de Nederlander met Molukse achtergrond een opvallend aandeel in de wedstrijd.

Foor zag een goed NEC in de eerste drie kwartier. "We domineerden de eerste helft. Ik vond ons vooral toen erg goed spelen. We hebben laten zien dat we kunnen scoren. Twee goals en nul tegen. Dus verdedigend stond het ook weer goed", vertelt Foor, die zelf ook nog dicht bij een goal was. Ik heb nog een aardige kans met de kop en het schot dat op de paal ging, voorafgaand aan de 2-0. Volgende keer beter."

Qua doelpunten was Foor niet even gelukkig met de afronding, maar in defensief opzicht had Foor wel een engeltje op zijn schouder. Zijn tackle op Luciano Slagveer in het strafschopgebied werd namelijk door scheidsrechter Allard Lindhoud geïnterpreteerd als schwalbe. "Het was een heel domme fout. Ik raakte hem heel lichtjes. Het is een goede les en de volgende keer doe ik het beter. Ik ben nog nooit in zo’n situatie terecht gekomen. Dus dan heb ik dat ook gehad."

Aanstaande dinsdag reist NEC af naar Noordwijk voor de bekerwedstrijd. "Dan moeten we er weer staan als team en er vol op gaan. Aanpakken, winnen en wegwezen. Dit geeft vertrouwen en het is fijn voor de supporters en de club dat we zo’n wedstrijd winnen, zeker thuis", vervolgt de aanvallende middenvelder uit de eigen jeugdopleiding. 

Voor de competitie moet NEC volgende week tegen regerend landskampioen PSV. Dat is dan weer iets anders dan amateurclub Noordwijk, weet ook Foor. "Dat is andere koek, iedereen heeft natuurlijk de Champions League-wedstrijd gezien en ze zijn dodelijk op de counter. Daar moeten we voor waken en compact blijven en dan zien we het wel."