NEC speelde zondagmiddag met 2-2 gelijk tegen Ajax. Navarone Foor eistte een hoofdrol op in de wedstrijd. De openingstreffer van de thuisploeg kwam voort uit een fout van de middenvelder. Kort daarna maakte Foor zijn fout goed door zelf de 1-1 aan te tekenen.

Na afloop overheerste vooral een vervelend gevoel over zijn misser. “Tsja, dat was een pijnlijk moment. Normaal gesproken kun je zo’n bal altijd bij mij kwijt, maar nu maak ik een keer de verkeerde keuze en dan weet je dat teams als Ajax die gelijk benutten”, verklaart de NEC’er op de officiële website van NEC. “Zij beschikken over ontzettend veel kwaliteiten en straffen dat dus vaak af.”

NEC knokte zich in Amsterdam tweemaal terug van een achterstand. “We moesten vandaag veel geduld hebben en diep gaan. We hebben gewacht op dat ene kleine steekje dat zij lieten vallen en sloegen dan ook direct toe. Opnieuw een fijne assist van Todd Kane en Christian Santos, ja, die knikt zo’n bal dan ook perfect binnen. Complimenten ook voor Jay-Roy Grot, die de bal knap bij zich houdt en een perfecte pass op Kane geeft. En hij is ook nog eens jarig vandaag”, lacht de creatieveling.

Foto: Rob Koppers