Navarone Foor speelde een prima, maar korte wedstrijd tegen FC Emmen (4-0). “We hebben als team goed gespeeld. Ook voor mij persoonlijk geeft deze wedstrijd vertrouwen. Drie punten erbij. Wel jammer dat ik zo kort heb gespeeld.”
Foor moest het veld al na 55 minuten verlaten. Door de rode kaart van Sjoerd Ars bracht Ruud Brood een extra aanvaller in Kristjan Emilsson. “Ik weet niet precies wat er gebeurde bij de rode kaart. Daarom moest ik er ook uit, een tactische wissel. Dat begrijp ik natuurlijk, maar ik had er graag langer in gestaan. Het ging lekker.”
Aan Nijmeegse zijde was Anthony Limbombe de uitblinker. “Hij kan tegenstanders opzoeken en gevaarlijk zijn. Erg belangrijk in dit team. Ik heb lang niet met zo’n speler samengewerkt die zo gebruik maakt van zijn snelheid en op steekpasses kan anticiperen.”

Nu Paco van Moorsel geblesseerd is, staat Foor op 10. Die plek hoopt hij vast te houden. “Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd. Ik focus me op mezelf. Zolang Paco niet kan spelen, zal ik er staan en er alles aan doen om die plek vast te houden. Er is verder weinig over gezegd. Ik vul het op mijn manier in.”
Samen met Joshua Smits vertegenwoordigt Foor de Nijmeegse jeugdopleiding. “Natuurlijk is het mooi om spelers uit de eigen jeugd in je team te hebben. Als speler merk je dat de fans achter je staan. Je probeert ook een je club te promoten en te laten zien dat er veel talent zit hier.”
Foor genoot van de sfeer in het stadion tegen FC Emmen. “Lang niet meer gezien. Ze hebben andere dingen meegemaakt vorig jaar. Het is mooi om te zien dat ze er weer plezier in hebben om naar ons te komen kijken.”
Foto: Rob Koppers ©