Navarone Foor werd in de kampioenswedstrijd van NEC tegen Sparta (1-0) bekroond tot Man of the Match. Uiteindelijk stond hij ook zelf met de schaal in handen. “Prachtig natuurlijk. Je weet niet wat je mee maakt in zo’n korte tijd. Eerst degradeer je, nu word je kampioen.”
Toch was het lange tijd een moeizame wedstrijd tegen de Spartanen, die zich niet lieten kennen. “De spanning zat er enorm op. Toen de 1-0 werd gemaakt, was het klaar. Sparta zou niet meer terugkomen met twee goals, dat wisten we wel. Maar daarvoor waren ze soms nog best gevaarlijk. We hadden geluk dat Joshua zo goed stond te keepen.”
Hoewel het voor aanvang van het duel al feest was in de Goffert, ontplofte het stadion na het laatste fluitsignaal. “De ontlading was groot. We wisten eigenlijk wel dat we kampioen zouden gaan worden, maar toch. Het stadion zat bomvol, dat is prachtig om te zien.”
Een jaartje Jupiler League heeft NEC misschien wel goed gedaan. “Dat kun je achteraf wel zeggen, ja. Het is ook mentaal. Je speelt tegen mindere clubs in kleine stadions. Ook daar tegen moet je laten zien dat je het kan.” Foor kijkt uit naar de terugkeer in de eredivisie. “Tegen grote clubs spelen, dat mis je natuurlijk wel.”
Foto: Rob Koppers