Navarone Foor werd na afloop van de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Almere City FC benoemd tot man of the match. De aanvallende middenvelder alias buitenspeler scoorde echter niet en daar baalde hij van.
Heel snel in de eerste helft kopte hij een bal vlak voor de goal hoog over en in de tweede helft spatte zijn prachtige lobje uiteen op de paal. "Vooral van de eerste baal ik. Ik weet niet waar het door kwam, ik had een verkeerde timing en ik raak de bal helemaal verkeerd. Lachwekkend was dat. Een gratis goaltje dat ik niet benut. En bij de tweede kans was het gewoon pech dat ik de paal raak, maar ik baal daar wel van."
Toch zag je Foor veel op het veld om de aanvallers weg te sturen en het elftal te leiden. "Ik ben iemand die actief is op het veld en er van houdt om zichzelf bij het spel te betrekken door combinaties. Soms kan het nog wel wat rustiger en dat is een kwestie van leren en herhalen. Bijvoorbeeld moet ik leren om meer rendement uit mijn acties te halen."

Over wilde plannen na dit seizoen heeft de Molukker nog niet nagedacht. "Volgend jaar is het gewoon NEC, ik heb nog een contract voor een jaar. Op het hoogste podium spelen is mooi. Ik wil veel minuten maken in de Eredivisie en mezelf in de kijker spelen", aldus Foor, die nog geen aanbiedingen van andere clubs heeft gekregen. "Ik hoor nog niks van interesse en zolang dat zo is focus ik me gewoon op NEC. Het ligt ook aan mezelf, dus ik moet mezelf ontwikkelen. En dat gaat de laatste tijd wel aardig."
Foto: Rob Koppers.