Na zijn komst op 31 augustus was André Fomitschow de eerste keus op de linksbackpositie bij NEC, maar daar komt mogelijk verandering in. De club wil deze winter een nieuwe linksback aantrekken, meldt De Gelderlander.

Fomitschow maakte als verdediger geen onuitwisbare indruk, maar was in aanvallend opzicht wel vaak betrokken. NEC heeft ook Fabian Gmeiner en Jeffrey Leiwakabessy als linksbacks, maar zij komen vooralsnog niet in beeld voor een plek in het eerste. De Nijmegenaren waagden een poging om Lucas Woudenberg weer te huren van Feyenoord, maar kregen een ‘nee’ van de club uit Rotterdam.

Technisch manager Edwin de Kruijff handelde al snel door Jordan Larsson en huurling Ali Messaoud aan te trekken. “We spelen op 15 januari al de eerste wedstrijd na de winterstop. Eind januari hebben we al weer drie wedstrijden gehad. Als er dan pas nieuwe spelers komen, die ook nog eens de tijd nodig hebben om te wennen, dan ben je zo weer een aantal weken verder.”

Quincy Owusu-Abeyie is inmiddels vertrokken uit Nijmegen en Sam Lundholm volgt hem wellicht. De Zweed heeft echter nog een contract tot medio 2018 en mag niet zonder een vergoeding gaan. Stefan Mauk blijft, ondanks dat hij maar één helft speelde, gewoon bij NEC. “Je moet spelers niet te snel afschrijven”, besluit De Kruijff.

Bekijk in het transferoverzicht alle geruchten en aanstaande transfers.

Foto: Rob Koppers