In de strijd om de linksbackpositie bij NEC knokt André Fomitschow voor zijn plek. De Duitse mandekker weet dat er met de komst van Lorenzo Burnet een andere speler voor zijn positie is gehaald. Fomitschow vertelt vrijdagmiddag op de afsluitende training aan Omroep Gelderland hoe hij de situatie inziet.

“Het heeft mij duidelijk scheper gemaakt ja. Ik vind dat er een concurrentie is in het profvoetbal. Maar dan geef ik juist nog meer gas. Dat hebben we ook tegen Willem II gedaan. Het was zo belangrijk om daar te winnen en in ieder geval niet te verliezen. Het wordt bij ons vaak op kleine details beslist, dus moeten we als laatste linie altijd honderd procent geven en alert zijn. Zondag thuis tegen Roda JC ook. Petje af voor onze supporters die ons door dik en dun steunen. Ik speel liever hier (De Goffert red.) dan uit, ze steunen ons in De Goffert geweldig.”

NEC staat momenteel dichterbij de play-offs om Europees voetbal dan de degradatieplaatsen, maar daar kijken de Nijmegenaren nog lang niet naar. “We kijken van wedstrijd naar wedstrijd. Het verschil onderin is minimaal, dat bij twee nederlagen de toekomst er ineens minder rooskleurig uit kan zien dan dat-ie doet vermoeden. Maar wij zijn superfit, dat zie je ook op de trainingen en tegen het einde van een wedstrijd.”

Aan het einde van het interview ging Peter Hyballa zich er nog even mee bemoeien. “Waarom kun en praat jij geen Nederlands? Je bent lui, koekenbakker.” Fomitschow trekt zich er niks van aan. “Ik ben niet lui, maar praat liever mijn eigen moedertaal. Nederlands is nog moeilijk voor mij, haha.”