Hij speelde een goede wedstrijd en beloonde dat met een mooie goal. Helaas was dit voor Magnus Mattsson en zijn ploeggenoten was het niet genoeg tegen FC Groningen (4-3). Door een vroege rode kaart, die erg makkelijk gegeven werd, speelde NEC het meerendeel van het duel met tien man. Deze konden de Noorderlingen niet lang genoeg van zich afhouden. “De tweede helft houden we goed stand, tot aan de laatste tien minuten.”

“Ik ben echt teleurgesteld”, begint Mattsson. “We spelen een goede wedstrijd en het grootste gedeelte ook nog met een man minder. We creëerden veel kansen en dan met name in de eerste helft. Die sluiten we dan ook met 2-3 af. We verdedigden eigenlijk de hele tweede helft ook goed, maar de laatste tien minuten werd dat minder. Over een paar dagen kijken we trots terug op dit duel, maar nu zeker niet.”

“Een rode kaart is altijd een kantelpunt. De tien overige moeten meer meters maken en dat hebben we met z’n allen ook gedaan. Ik heb het fragment nog niet gezien dus daar kan ik weinig over zeggen. Ook in die situatie, na de rode kaart, deden we het als team goed. We hebben mentaliteit laten zien en dat moeten we meenemen naar de komende wedstrijden”, aldus de 23-jarige Deen.

NEC speelde een goede wedstrijd en vooral aan de bal was het sterk. Dit is na de winterstop wel eens anders geweest, weet ook de aanvaller. “In balbezit hebben we goede dingen laten zien. Dat moeten we nu zien vast te houden. We moeten niet in deze negativiteit blijven hangen want we speelden gewoon goed vandaag. In het begin van het seizoen waren we erg sterk aan de bal en ook daarna toen dat wat minder was behaalden we de punten. De laatste paar weken hebben we ons verbeterd en zijn we terug gegaan naar het niveau van vroeg in de competitie.”

Mooie goal van de Deen

“Het was wel een tijdje geleden. Ik wilde dan ook graag een doelpunt maken. Toen ik zag dat de bal in het doel vloog werd ik zelfverzekerder en dat is altijd goed. Ik ben iemand die leeft voor het maken van doelpunten en het geven van assists en dat wil ik meenemen naar de komende wedstrijden”, sluit Mattsson positief af.

Foto: Orange Pictures