NEC heeft op een regenachtige vrijdagavond een punt gepakt tegen concurrent NAC Breda. De Nijmeegse ploeg leek na de eerste helft ver weg van een gelijkspel. NAC speelde simpelweg beter en kreeg de grootste kansen. Toch wist NEC na een tegengoal terug te komen door een doelpunt van Zian Flemming.

NEC startte afgelopen vrijdag zonder Ole Romeny, hij was gepasseerd door de trainers ten faveure van Ayman Sellouf, die zijn basisdebuut maakte. Ook stond Mart Dijkstra niet op het wedstrijdformulier, de middenvelder pakte in het duel met Go Ahead Eagles zijn vijfde gele kaart en zat een schorsing uit. Wel werd hij vooraf – figuurlijk – in het zonnetje gezet omdat hij onlangs zijn honderdste wedstrijd speelde voor NEC.

Na een kleine tien minuten wist NEC de eerste kans te creëren. Jonathan Okita werd diep gestuurd waarna de buitenspeler een lage voorzet gaf. De bal was niet perfect en Jellert van Landschoot werkte de bal naast. Niet veel later kwam ook NAC tot hun eerste grote kans. Uit een vrije trap wist Finn Stokkers de bal op de volley te nemen, gelukkig kwam NEC met de schrik vrij toen de spits de bal hard over schoot.

Met de wissels Ole Romeny en Randy Wolters hoopten de trainers op een aanvallend slot. NEC bleef het wel proberen wat uiteindelijk leed tot de 1-1. Wolters pakte goed de bal af van Verschueren, waarna hij een voorzet gaf in de zestien. Deze wist Zian Flemming binnen te schieten voor zijn elfde goal van het seizoen.

NAC was in de slotfase nog angstaanjagend dicht in de buurt van de overwinning. Met twee grote missers van Stokkers hielden de Nijmegenaren stand. Niet veel later floot scheidsrechter Marten Pérez af en pakte NEC een punt tegen NAC.

Scoreverloop: 61’ Arno Verschueren (Thom Haye) 0-1
                        78’ Zian Flemming (Randy Wolters) 1-1

Gele kaarten: Monsalve (NAC)
                        Stokkers (NAC)
                        Kvida (NEC)
                        Wolters (NEC)
                        Van Landschoot (NEC)
                        Riera (NAC)

Scheidsrechter: Marten Pérez

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Rens van Eijden, Josef Kvida, Bas Kuipers; Tom van de Looi, Jellert van Landschoot, Dirk Proper (68‘Ole Romeny); Jonathan Okita (86’ Terry Lartey Sanniez), Zian Flemming en Ayman Sellouf (68‘Randy Wolters).

Opstelling NAC Breda: Nick Olij; Robin Schouten (64’ Ivan Ilic), Jan van Hecke, Nacho Monsalve (46’ Yassin Azzagari), Roger Riera, Pele van Anholt; Arno Verschueren, Thom Haye, Mounir El Allouchi, Jordan van der Gaag (79’ Othmane Boussaid); Finn Stokkers.

Foto’s: Rob Koppers