Zian Flemming verkeert in bloedvorm. Met acht goals in acht wedstrijden in 2020 heeft hij zijn doelpunten van voor de winterstop (vijf in zeventien wedstrijden) al ruimschoots overtroffen. Ook tegen Jong FC Utrecht was hij weer trefzeker.

"Het ging wel lekker vandaag", oordeelt Flemming tegenover ForzaNEC, ondanks de vroege achterstand. ”We startten niet goed en veroorzaken een penalty. Daarna heb ik wel het gevoel dat we het overwicht hebben. Je kan hem beter in de derde minuut tegen krijgen, dan heb je nog 88 minuten om het goed te maken. Het is natuurlijk niet fijn, maar we waren niet meteen van slag. Ze kwamen er een aantal keer nog gevaarlijk uit met counters en tegenstoten, maar voor mijn gevoel een verdiende drie punten. "

De laatste vijf wedstrijden scoorde Flemming telkens, waardoor hij inmiddels opgeklommen is naar dertien doelpunten voor NEC. "Ik ben zeker lekker in vorm. Na de winterstop is dit volgens mij al mijn achtste goal dus dan mag je niet klagen", aldus Flemming. Na zeventig minuten werd hij teruggeschoven naar het middenveld en kwam Ole Romeny in de spits te staan. De omstreden spits maakte in de 90’ste minuut de winnende treffer. Flemming verwijst daarvoor naar de bank. "Het is een gouden wissel dan toch?"

Zijn dubbelrol als spits en aanvallende middenvelder kan Flemming makkelijk combineren. "Ik kan er wel makkelijk in omschakelen. Ik ben al een paar keer juist van de spits naar 10 gezet om vanuit daar de winnende te maken en nu is het juist andersom. Ik ben juist heel blij voor Ole. Het is wel even kort omschakelen voor mij. Als spits heb je alles voor je en heb je een man in je rug. Op het middenveld zit je midden in de hele situatie. Maar omdat ik inmiddels al vaker tussen die twee posities heb gewisseld is dat wel redelijk makkelijk te doen." 

Foto: Rob Koppers