Zian Flemming kijkt met gemengde gevoelens terug op het gelijkspel (3-3) tegen Go Ahead Eagles. De middenvelder scoorde zelf twee keer en kon daar wel tevreden mee zijn.

”Ik sta hier met een dubbel gevoel”, sprak Flemming tegen ForzaNEC. ”Ik denk dat iedereen dat wel heeft die NEC een warm hart toedraagt. Het is zonde dat je niet wint en dat het er eigenlijk wel in heeft gezeten. We hebben ons wel knap teruggeknokt, maar met een gelijkspel kan je nooit tevreden zijn.”

De ploeg maakte in de eerste helft een zwakke indruk en komt al snel op 0-2 achterstand. ”Dat is natuurlijk zwaar. Na je vorige week een aardige tik hebt gekregen, kom je snel weer 0-2 achter. Die voel je wel binnenkomen zeg maar. We zullen toch weer onze rug moeten rechten en er keihard voor moeten gaan. Dat zijn we ook verplicht aan het publiek, wat er in groten getale was. Ik denk dat we onze rug eigenlijk vrij snel gerecht hebben en dan zie je dat we ook de aansluitingstreffer nog maken.”

Flemming was zelf belangrijk met twee goals. ”In principe als je twee keer scoort kan ik wel tevreden zijn. Tenzij je in een wedstrijd nog grote kansen hebt gemist, maar dat was niet het geval.” NEC heeft in de maand september drie van de vier wedstrijden gelijkgespeeld, maar niet weten te winnen. ”Ik denk dat als je ziet hoe wij het laatste uur van de wedstrijd spelen en met wat voor inzet wij dat doen. En met wat voor intensiteit én ook met wat voor verzorgd voetbal we dat doen, dan gaan die drie punten ook komen. We blijven daar elke week keihard op trainen en we zijn er van overtuigd dat het alleen maar beter gaat worden.”

Volgende week staat een uitwedstrijd in Breda op het programma. ”Dat is leuk, dat zijn de leukere potjes. Net als hier met Go Ahead Eagles, maar uit bij NAC is het sfeertje wel bekend. Dus dat is weer een mooie uitdaging voor ons en gaan we weer kijken hoe we ervoor staan. Hopelijk niet met één puntje, maar met iets meer.”, aldus Flemming.

Foto: Rob Koppers