Zian Flemming pikte vrijdag weer een doelpuntje mee bij NEC. In de wedstrijd tegen Helmond Sport maakte hij op aangeven van Bart van Rooij de 2-0. De huurling van PEC Zwolle staat nu op tien goals in 21 wedstrijden en is clubtopscorer van NEC.

"Een lekkere voorzet van Bart en volgens mij kopte ik ‘m aardig binnen", zei Flemming tegen ForzaNEC. "Ik sta nu op tien goals, in de dubbele cijfers. Ik had mezelf voor het seizoen geen doel gesteld, maar het is in ieder geval lekker dan ik nu al op 10 sta. Ik vind het fijn om in de spits te staan. Daar kom ik goed tot mijn recht. Als de trainer me op het middenveld nodig heeft, is het ook prima."

NEC won uiteindelijk vrij eenvoudig van Helmond. "We zijn niet echt in de problemen gekomen. Dat Helmond in de slotfase nog hoop had, hadden we vooral aan onszelf te danken. Dat zeiden we in de kleedkamer ook tegen elkaar. Zonde, want we hadden hier eigenlijk een grotere uitslag neer moeten zetten. De drie punten zijn het belangrijkste."

De Nijmeegse ploeg had vorige week al een boost gekregen door de 1-7 overwinning bij Telstar. "We hebben een fijne week gehad en als je zo wint is dat lekker, maar het was niet zo dat we enkel met die 7-1 in ons hoofd zaten. Het hielp wel mee. De 7-1 was een uitschieter, zo moeten we dat ook zien. Het is niet ineens allemaal hosanna. We moeten blijven werken en dingen blijven verbeteren."

Helmond Sport was ook een heel andere tegenstander dan Telstar, zoals trainer François Gesthuizen vooraf al zei. "Zij kwamen veel verdedigen, waardoor we minder ruimte kregen dan tegen Telstar. Daarom was het ook fijn dat we op voorsprong kwamen, dan kom je er lekker in. Als het dan 2-0 wordt, mag je het nooit meer weggeven."

NEC wacht nu confrontaties met Go Ahead Eagles (uit) en NAC Breda (thuis). "Dit zijn mooie tegenstanders, directe concurrenten. We willen die ploegen inhalen, hoe hoger op de ranglijst, hoe beter."

Foto: Rob Koppers