Oussama Tannane liet zich vrijdag zien in een oefenduel tegen Heracles. De middenvelder toonde wederom zijn klasse met zijn dribbels, strooide met passes en was niet bang voor een hakje of een risicovol balletje naar de buitenspelers. Maar de vraag is of de rest van het elftal mee kan op zijn niveau. Laat het duidelijk zijn dat Tannane zich al direct onderscheidt van de rest.

De smaakmaker geniet volop in Nijmegen. Dat straat de middenvelder ook uit op het veld. “Ik ben bij NEC in een warm bad terechtgekomen. Het is een gezellige club en er hangt een goede sfeer. Ik ben dan ook van mening dat we kunnen gaan verrassen met dit team”, zo begint Tannane tegenover Omroep Gelderland.

De voorbereiding voor NEC zit erop en Tannane kan zich gaan richten op het echte werk. “Ik heb nu vier wedstrijden samengespeeld. Het heeft even tijd nodig, maar ik ben ervan overtuigd dat dit goed gaat komen. Het voetballen verleer je nooit. Ik weet van mezelf dat ik een technisch vaardige speler ben.” Ook met de conditie en de fitheid van de Amsterdammer zit het wel snor. “Ik kan niet wachten om weer voor het ‘echie’ te voetballen. Ik hoef niks te laten zien. Heel Nederland weet dat ik kan voetballen. Ik zal gaan laten zien wie Tannane is”, zo sluit een gretige middenvelder af.

Foto: Orange Pictures