FC Groningen, tegenstander van NEC komend weekend, verkeert in zwaar weer met een achterstand van tien punten op de nummer 15 van de ranglijst: Excelsior. In de strijd tegen degradatie moet het vanaf nu ook nog doelman en aanvoerder Michael Verrips missen. De goalie is voor de rest van het seizoen niet meer inzetbaar wegens een blessure.

Het treffen met NEC zal voor de Noorderlingen worden gezien als een van de laatste kansen. Er moet gewonnen worden van NEC mochten de groen-witten nog aan directe handhaving willen denken. NEC lijkt tijdelijk te zijn afgehaakt in de strijd om plek 8, de laatste plek die recht geeft voor de play-offs om Europees voetbal.

Bij een driepunter zou de wereld er weer heel anders uit kunnen zien voor de Nijmegenaren. Net als Groningen heeft NEC het niet meer in eigen hand, al zijn de situaties waar beide clubs zich in bevinden niet met elkaar te vergelijken.

Nu ook nog doelman Verrips afvalt, ziet de wereld er in Groningen wel heel somber uit. De 26-jarige keeper liep al langer rond met een blessure, maar kon blijven keepen met pijnverdovers. Nu is gebleken dat verder spelen geen optie is. Peter Leeuwenburgh gaat Verrips normaliter vervangen. Leeuwenburgh was vorig seizoen nog de eerste doelman van de FC, maar moest dit seizoen vanaf de bank toekijken.

Foto: Orange Pictures