Oussama Tannane redde zaterdagavond met zijn twee wonderschone goals nog enigszins de eer voor NEC tegen PSV. Voor zijn tweede goal mocht de Marokkaan aanleggen voor een vrije trap die hij kiezelhard in de bovenhoek schoot. Na die goal liep de middenvelder hinkelend het veld af.

Nu blijkt dat Tannane een hamstringblessure heeft opgelopen tijdens dat schot. Maandag zal de ernst van de blessure duidelijk worden als de middenvelder onderzocht wordt. Mocht het een zware hamstringblessure zijn, zal Tannane wel een tijd langs de kant staan. Ook Tannane zelf voelde dat het niet goed zat. “Het schoot erin en ik wist meteen dat het klaar was. Maandag gaan we een scan maken en hebben we meer duidelijkheid”, vertelde de middenvelder tegenover ESPN.

Als Tannane daadwerkelijk een tijdje uit de roulatie is, dreigt voor hem het missen van de Gelderse derby. Nadat NEC het volgende week opneemt tegen FC Emmen volgt een week later de wedstrijd tegen Vitesse. Het zou een flinke streep door de rekening zijn voor de Marokkaan, die NEC eerder dit seizoen in de derby in de steek liet met een rode kaart

Foto: Orange Pictures