NEC is zaterdagavond door Feyenoord getrakteerd op een pak slaag. De Rotterdammers wonnen met liefst 5-1 en toonden de defensieve tekortkomingen van de bezoekers pijnlijk aan. De ploeg van Anton Janssen nam brutaal de voorsprong via Rieks, maar door goals van Immers, Pelle en Boëtius werd het uiteindelijk een ruime 5-1 nederlaag voor de Nijmegenaren. Beide ploegen misten een strafschop.
De bezoekers uit Nijmegen maakten al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat ze niet naar Rotterdam kwamen om te verliezen. Een voorzet van Kevin Conboy bereikt Michael Higdon. De Engelse spits gaf de bal op Sören Rieks, die hard op doelman Mulder vuurde. De Feyenoord-goalie redde echter knap op de inzet van de Deen. In de 11e minuut nam NEC brutaal de voorsprong in de Kuip. Higdon legde een vrije trap van Koolwijk klaar op Rieks, die de bal vol op de slof nam. Omdat Mulder te ver voor zijn doel stond, viel de bal zomaar binnen: 0-1.
Ongeveer een kwartier later kwam Feyenoord, na een moeizaam begin, op gelijke hoogte. Nelom zette voor op Pelle, die de bal miste. Achter de Italiaan stond Immers echter compleet vrij en die kon van dichtbij intikken: 1-1. Tien minuten later werd het zelfs al 2-1 voor Feyenoord. Door een goede combinatie tussen Immers en Janmaat kon de rechtsback afgeven op Pelle. De Italiaan werd niet gedekt en kon zodoende de 2-1 binnenschuiven. NEC kreeg zo op kinderlijk eenvoudige wijze twee tegentreffers te verwerken.
Het leek al snel ook nog 3-1 te worden. Koolwijk haalde Boëtius neer in het strafschopgebied en scheidsrechter Wiedemeijer zag dit als een overtreding. De bal ging op de stip. De penalty van Pelle werd echter gestopt door Johnsson, die de bal klemvast had. Niet veel later pareerde hij ook een inzet van de Italiaan van dichtbij, waardoor hij zijn ploeg op de been hield. Maar in deze fase was het wachten op de 3-1, aangezien Feyenoord het betere van het spel had en NEC daar niet mee om kon gaan. Bij een 2-1 stand ging men rusten en daar mochten de bezoekers nog best tevreden mee zijn.
Na rust kwamen Hans Mulder en Danzell Gravenberch erin voor Ryan Koolwijk en Marnick Vermijl. Het tweetal kreeg binnen tien minuten een tegentreffer te verwerken. Foor verloor het duel van Immers en de lage voorzet bereikte niemand, behalve de vrijstaande Boëtius aan de linkerkant van het strafschopgebied. Omdat Gravenberch ook nog weggleed, was scoren een gemakkelijk kunstje voor de vleugelspeler van Feyenoord: 3-1. En niet veel later werd het ook al 4-1 door Pelle. Met een doffe knal in de linkerhoek tekende hij aan voor zijn tweede van de avond. Met nog een half uur te gaan, werd het voor NEC een zure confrontatie.
Toch was er nog een klein beetje hoop voor NEC. In de 64e minuut werd Hemlein neergehaald in het strafschopgebied en Wiedemeijer wees naar de stip. NEC en strafschoppen zijn dit seizoen echter geen goede combinatie en dat bleek ook tegen Feyenoord. Rieks schoot hard in de rechterhoek, maar Mulder bokste de bal weg, waardoor het 4-1 bleef. Eerder miste Pelle een strafschop namens Feyenoord. “De stip is behekst”, typeerde commentator Leo Driessen treffend.
En het kon allemaal nog erger voor NEC. De ploeg van Janssen hield het een kwartier vol om geen tegentreffer te incasseren, maar in de 78e minuut maakte Boëtius de 5-1. De vleugelspeler kwam op vanaf links en krulde de bal mooi in de verre hoek: 5-1. In de slotfase moest NEC nog met tien man verder. Jantscher ging per brancard het veld af en Anton Janssen had al drie keer gewisseld, waardoor NEC met tien spelers de wedstrijd moest afmaken.
Volgende week gaat NEC op bezoek bij RKC Waalwijk. Dit duel wordt gespeeld op zaterdag om 19:45 uur.
Wedstrijdverloop
11’ 0-1: Rieks.
26’ 1-1: Immers.
35’ 2-1: Pelle.
56’ 3-1: Boëtius.
60’ 4-1: Pelle.
79’ 5-1: Boëtius.
Opstelling NEC: Johnsson; Vermijl (46’ Gravenberch), Van Eijden, Nielsen, Conboy; Foor, Rieks, Koolwijk (46’ Mulder); Hemlein (74’ Jahanbakhsh), Higdon, Jantscher.
Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Kongolo, Nelom; Goossens (66’ Bakkal), Immers, Vilhena; Schaken (80′ Verhoek), Pellè (76’ Te Vrede), Boëtius.

Feyenoord

Statistieken

NEC

60%

Balbezit

40%

19

Doelpogingen

10

11

Schoten op doel

3

6

Schoten naast doel

6

4

Corners

2

3

Buitenspel

1

14

Overtredingen

14

2

Gele kaarten

2