Woensdagavond treffen Feyenoord en NEC elkaar al voor de derde keer dit seizoen. Na een remise in de Goffert (1-1) en een 2-0 overwinning voor de Rotterdammers twee weken geleden, ontmoeten beide teams elkaar ditmaal in De Kuip met als inzet een plekje in de kwartfinale van het nationale bekertoernooi. Voor NEC een mooie gelegenheid om de deceptie weg te spelen van afgelopen weekend toen na een beroerde pot 1-0 op het scorebord stond in Deventer.

Voor Feyenoord een kans om op drie fronten actief te blijven dit seizoen. De Rotterdammers, die momenteel de koppositie van de Eredivisie bezetten, speelden dit weekend een enerverende partij tegen PSV (2-2) waarover veel werd nagepraat. De animo voor het midweekse bekerpotje tegen NEC kwam dan ook laat op gang. Of beter gezegd: helemaal niet bij velen. Meer nog dan over de blessuregevallen van Bijlow, Szymański en Wålemark ging het in Rotterdam in aanloop naar het duel namelijk over het geringe aantal verkochte kaarten.

Dure kaarten

De oorzaak volgens velen: de hoge bedragen die moeten worden neergeteld voor een ticket. Op verschillende fansites en sociale media wordt hierover geklaagd, ook in het licht van het late doordeweekse aanvangstijdstip (21:00 uur). Daarbij wordt NEC in Rotterdam gezien als een niet al te aansprekende tegenstander. Een oproep via het officiële Twitter account van Feyenoord om de ploeg te komen steunen kan dan ook op veel commentaar rekenen.

De prijzen voor komende woensdag variëren voor supporters van de thuisploeg van 31,00 tot 66,00 euro. Menigeen refereert daaropvolgend aan het bedrag wat een supporter van PSV deze bekerronde minimaal kwijt is om zijn/haar ploeg in actie te zien tegen Emmen, namelijk 12,50 euro. Zoals het er dinsdagavond naar uitziet is De Kuip woensdag niet meer dan voor de helft gevuld.

Uitvak

Ook in de kaartverkoop voor het uitvak is de ongunstige speeltijd terug te zien. Een kleine vijfhonderd fans schaften een ticket aan voor de trip naar Rotterdam-zuid. Een fraai aantal, dat twee weken terug met 800 kaarten wel een stuk hoger lag.

Foto’s: Orange Pictures