John Goossens leek NEC deze maand te gaan verruilen voor Swansea City, maar de 23-jarige middenvelder liet de deal hoogstpersoonlijk afketsen. Hierdoor is Goossens aan het einde van dit seizoen transfervrij en ziet NEC de linkspoot kosteloos de deur uitlopen.

De geboren Heemskerker werd al meermaals gelinkt aan Feyenoord, dat nu definitief alles in het werk stelt om Goossens vroegtijdig vast te leggen voor de jaargang 2012/2013. Algemeen directeur Martin van Geel van de Rotterdammers steekt zaterdag in het Algemeen Dagblad de loftrompet over de NEC’er.
”De scouting, de technische staf en ikzelf denken dat Goossens een belangrijke speler voor Feyenoord kan worden”, vertelt de sportbestuurder in de krant. ”Hij is nog jong, maar al zeer ervaren in de Eredivisie. Hij kan op alle posities aan de linkerkant spelen, dus zowel als linksback, linkermiddenvelder en linkerspits en heeft een fantastische vrije trap in huis. Wij willen hem heel graag hebben”, aldus Van Geel, die eerder voor Ajax werkzaam was en in Amsterdam al kennismaakte met Goossens.

”John was toen net terug van het jeugd-WK in Peru met Oranje onder-17. Chelsea was in de markt voor hem en wij legden hem meteen vast”, vervolgt Van Geel. ”Met Goossens denken wij iemand te kunnen strikken die bestand zal zijn tegen de druk van De Kuip.” Feyenoord slaagde er in een eerder stadium al in Roda JC Kerkrade-middenvelder Ruud Vormer vast te leggen voor het volgende voetbaljaar; ook hij komt dan transfervrij over.