Feyenoord is aankomende zondag de tegenstander van NEC. De Rotterdammers willen na het verlies tegen Vitesse van afgelopen week revanche halen door te winnen van NEC. Op diezelfde zondag staat natuurlijk ook PSV – Ajax op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor de Rotterdammers om uitzicht te houden op de bovenste plek.

Trainer van Feyenoord, Arne Slot, bekende niet zo bezig te zijn met het duel PSV – Ajax. “Het past ons nu om vooral naar onszelf te kijken”, aldus Slot tegenover feyenoord.nl. Doordat Feyenoord verloor tegen Vitesse, mist de ploeg nu aansluiting naar de bovenste twee ploegen. Hierdoor zal er bij de wedstrijd tegen NEC meer druk op liggen. “Bijna elke wedstrijd is belangrijk als je om de bovenste plaatsen wilt spelen. Vitesse was belangrijk en omdat we dat duel hebben verloren is de wedstrijd van zondag dat zeker ook. Ik hoop de komende weken te zien dat we wedstrijden gemakkelijker kunnen beslissen. Het duel met NEC is voor ons de volgende test.”

Die volgende test gaat Feyenoord waarschijnlijk wel aan met Luis Sinisterra. De buitenspeler trainde deze week weer mee met de groep en lijkt op tijd fit voor de wedstrijd tegen NEC, maar of hij ook daadwerkelijk start, is nog de vraag. “We zullen met elkaar nog moeten bepalen of Luis in staat is om te starten. Dat is een beslissing die ik uiteindelijk neem, maar dat doe ik altijd in overleg met de speler en de medische staf. Zaterdag hebben we het laatste meetmoment.”

Ook de nieuwe aanwinst van Feyenoord, Patrik Wålemark, reist mee af naar Nijmegen, maar zal sowieso niet aan de aftrap verschijnen. Normaal gesproken gaat hij niet meer dan 45 minuten spelen. De andere nieuwe aanwinst van Feyenoord, Cole Bassett zal niet meedoen. De Amerikaan is nog in afwachting van zijn werkvergunning. “Verder heeft de hele groep meegetraind en is iedereen, onder voorbehoud van coronatests op zaterdag, beschikbaar”, besloot Slot.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Geertruida, Malacia; Aursnes, Kökcü, Til; Jahanbaksh, Linssen, Nelson.

Foto: Rob Koppers