Al geruim een jaar viel de naam van John Goossens in combinatie met die van Feyenoord. Nu de linkspoot een vertrek naar Swansea City definitief in de ijskast lijkt te hebben gezet, gaat Martin van Geel (technisch directeur bij Feyenoord) snel met de middenvelder om de tafel.

Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat de interesse in de voormalig Ajacied wordt geconcretiseerd. Doordat Feyenoord nog steeds met een miljoenenschuld kampt, kan de clubleiding zich vrijwel alleen richten op transfervrije spelers. Beleid daarbij is dat deze ook nog jong en talentvol moeten zijn. Goossens past, net als de eerder aangetrokken Ruud Vormer, in dat plaatje.

Mocht de deal tussen Goossens en Feyenoord beklonken worden, ziet NEC een aardige transfersom aan haar neus voorbij gaan. Naar verluidt had Swansea City bijna 500.000 euro over voor de Heemstedenaar, die "de stap naar de Premier League te groot vond".

De 23-jarige Goossens, die nimmer debuteerde voor jeugdliefde Ajax, speelde vooralsnog 66 Eredivisiewedstrijden voor de Nijmegenaren waarin hij, parasiterend op zijn uitmuntende traptechniek, dertien keer het doel trof.