NEC is in gesprek met Feyenoord-spits Guyon Fernandez. Dit meldt de Gelderlander maandagochtend. Fernandez is een oude bekende van NEC-trainer Alex Pastoor, de twee werkten bij Excelsior ook al samen. Bij Feyenoord is er geen plaats meer voor de spits. “Ik reageer niet op namen”, laat Pastoor aan het dagblad weten. Fernandez staat nog een jaar onder contract in Rotterdam.
Rens van Eijden, verdediger van NEC, heeft geen goede herinneringen aan Fernandez. In november 2011 won NEC in de Kuip met 0-1 van Feyenoord. Fernandez maakte in die wedstrijd een slaande beweging naar Van Eijden, waarvoor hij uiteindelijk zes wedstrijden werd geschorst. Volgens Fernandez had Van Eijden zich racistisch uitgelaten over de spits.
Tussen 2008 en 2011 speelde Fernandez voor Excelsior, waarvan de laatste twee jaar onder Pastoor. In totaal scoorde hij 27 maal in 67 competitiewedstrijden. In de zomer van 2011 verkastte hij naar Feyenoord, terwijl NEC ook toen al interesse had in de spits. Pastoor haalde eerder Ryan Koolwijk, Geert Arend Roorda en Daan Bovenberg naar NEC, dit drietal had hij ook bij Excelsior al onder zijn hoede.