Erton Fejzullahu keert per 1 augustus terug bij NEC. Momenteel speelt hij op huurbasis voor het Zweedse Mjällby AIF. Hij zal er na zijn verhuurperiode niet terugkeren. “Hij staat nog een jaar bij ons onder contract”, zegt technisch directeur Carlos Aalbers. “Erton heeft het daar heel behoorlijk gedaan.”

“Afgelopen weekeinde maakte hij weer het beslissende doelpunt, zoals hij de laatste tijd wel vaker heeft gescoord.” Fejzullahu werd in 2009 aangetrokken door NEC. Hij werd gekocht van de club waar hij nu aan verhuurd is: Mjällby AIF. In Nijmegen wist hij echter nooit door te breken. Eerder werd hij in 2011 al verhuurd aan het Deense Randers FC. Hij zal bij NEC niet definitief vertrekken. “Erton sluit aan bij de selectie”, aldus Aalbers.

Youri Loen is naar schatting acht maanden uit de roulatie als gevolg van een gebroken kuit- en scheenbeen. Door het wegvallen van de middenvelder is er nog meer werk aan de winkel voor Aalbers. “Het uitgangspunt is dat de posities dubbel zijn bezet. Dus op die plek kunnen we nog wel wat gebruiken”, stelt Aalbers.