NEC heeft het restant van de uitwedstrijd tegen AZ overleefd. Bij een stand van 1-2 werd het duel eerder gestaakt vanwege het ineenzakken van Bas Dost. Deze woensdag werd het restant uitgespeeld. Hierin trok NEC de overwinning over de streep.

Op zondag 29 oktober begonnen AZ en NEC aan het Eredivisieduels. De avond begon voor de Nijmegenaren fantastisch. Na iets meer dan een halfuur was het 0-2 voor de bezoekers, na goals van Bas Dost en Magnus Mattsson. Later ging het echter goed mis: Dost zakte ineens in elkaar en moest gereanimeerd worden. Het duel werd gestaakt en daardoor deze woensdag ingehaald.

De intenties van beide ploegen waren duidelijk. AZ moest en speelde de lange bal. NEC hield juist tegen. In de resterende vijf minuten kreeg AZ een paar kansen. Zo probeerde Ruben van Bommel het van afstand, maar vooral Mexx Meerdink zal balen. De jonge spits kreeg een hoekschop voor zijn voeten, maar schoot hard en hoog over. Hierdoor bleef het 1-2.

De drie punten die NEC kan bijschrijven zijn cruciaal voor NEC. Hierdoor staat het niet zestiende, maar twaalfde in de Eredivisie. Komende zaterdag staat de volgende wedstrijd van de Nijmegenaren op het programma. Dan spelen ze uit tegen PEC Zwolle. Dat duel zal op zaterdag om 20.00 uur beginnen.

In het kort

Wedstrijdverloop:
11′ 0-1, Dost
31′ 0-2, Mattsson
57′ 1-2, Pavlidis

Geel: Van Wermeskerken (NEC)

Opstelling NEC: Cillessen; Verdonk, Sandler, Ross, Nuytinck, Baas; Sano, Proper, Hoedemakers, Mattsson; Tavsan.

Opstelling AZ: Ryan; Martins Indi, Clasie, Wolfe; Odgaard, Dantas, De Wit, Goudmijn, Van Bommel; Pavlidis, Meerdink.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Foto: Orange Pictures