FC Utrecht-trainer René Hake moet het woensdagavond stellen zonder middenvelder Simon Gustafson. De clubtopscorer (drie treffers) raakte zaterdagavond tijdens het gelijkspel thuis tegen RKC Waalwijk (2-2) geblesseerd en moet voorlopig toekijken. Ook Quinten Timber, die het tot dusver uitstekend deed in de Domstad, moet het duel tegen NEC aan zich voorbij laten gaan.

Hij stond dinsdag weliswaar weer op het veld, maar RTV Utrecht weet te melden dat het treffen met de Nijmegenaren voor de middenvelder te vroeg komt. Wie er wel bij is, is Willem Janssen. De verdediger werd tegen RKC nog in de rust naar de kant gehaald en was daar niet even blij mee. Zijn teleurstelling heeft hij nu achter zich gelaten, Janssen aast op revanche. “Wij moeten woensdag echt winnen. Dat zal niet zo makkelijk gaan als ik het nu zeg, maar we moeten wel winnen. Dat is duidelijk.”

Trainer René Hake sluit zich bij zijn aanvoerder aan. “Maar als wij wedstrijden willen gaan winnen moeten we wel aantal dingen gaan verbeteren. Dat zit hem in de onderlinge samenwerking, maar ook in de intensiteit. Van trainingen en van wedstrijden. Wij kunnen een heel behoorlijk niveau halen, maar zodra we ons niet met z’n allen aan het speelplan houden kan het er ook allemaal heel klungelig uitzien”, aldus de oefenmeester.

Bij FC Utrecht staat woensdag vermoedelijk een Nijmeegse bekende onder de lat. Maarten Paes is na een periode als tweede keuze nu weer de eerste goalie van de Domstedelingen. Hij verkaste in de zomer van 2018 van Nijmegen naar Utrecht, nadat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht: Paes; Ter Avest, Van der Hoorn, Janssen, Warmerdam; Maher, Ramselaar, Van Overeem; Sylla, Douvikas, Van de Streek