NEC speelt zaterdag wederom een belangrijke wedstrijd tegen degradatie. FC Utrecht komt op bezoek in Nijmegen en die tegenstander is een graag geziene gast. NEC verloor namelijk slechts één van zijn laatste twaalf thuisduels met de Domstedelingen. De wedstrijd staat onder leiding van Siemen Mulder en vangt om 19.45 uur aan.

Verliespartijen
Zowel FC Utrecht als NEC wisten hun laatste competitieduel niet winnend af te sluiten. De Utrechters gingen verrassend met 2-1 kopje onder op bezoek bij Heracles Almelo. NEC verloor op haar beurt bij hekkensluiter ADO Den Haag. Beide nederlagen hadden kunnen voorkomen. Zowel FC Utrecht als NEC waren het merendeel van de duels de betere en creëerden de meeste kansen, maar de andere ploegen ging er met de drie punten vandoor. ADO Den Haag won door een rake kopbal van invaller Mike Havenaar met minimaal verschil; 1-0. FC Utrecht verloor ook met minimaal verschil, maar kreeg er wel twee om de oren; 2-1.

Tien onderlinge confrontaties

·      FC Utrecht – NEC 1-1

·      FC Utrecht – NEC 3-1

·      NEC – FC Utrecht 1-0

·      NEC – FC Utrecht 2-2

·      NEC – FC Utrecht 1-0

·      FC Utrecht – NEC 2-0

·      FC Utrecht – NEC 0-3

·      NEC – FC Utrecht 2-0

·      FC Utrecht – NEC 0-0

·      NEC – FC Utrecht 3-1

Zoals vermeld verloren de Nijmegenaren slechts één van zijn laatste twaalf wedstrijden met FC Utrecht. Wat dat betreft kan NEC bouwen en leunen op deze (nietszeggende) statistiek. De laatste editie tussen NEC en FC Utrecht eindigde in 1-0 voor de rood-groen-zwarten. Goudhaantje Christian Santos wist in november 2015 via een pingel de eindstand op het scorebord te brengen. Eerder dit seizoen reisden de Nijmegenaren al af naar Utrecht waar knap met 1-1 gelijk werd gespeeld. Ferdi Kadioglu zorgde in de tweede helft met een prachtig schot voor de 1-1 en de uiteindelijke eindstand.

Superieur Utrecht
FC Utrecht presteert dit seizoen uitstekend. De mannen van trainer Erik ten Hag staan op een knappe vierde positie met 41 punten. Dat zijn er dertien meer dan nummer twaalf NEC. De Domstedelingen kregen slechts 33 doelpunten tegen. Buiten de traditionele top-3 wisten alleen Willem II en Vitesse minder tegentreffers te incasseren. En hoewel het verschil met nummer drie PSV gigantisch is, houden de Utrechters toch AZ, Vitesse en sc Heerenveen onder zich. Normaliter zijn dit clubs die hoger in de pikorde eindigen. Met nog acht duels te gaan lijken de mannen van trainer Ten Hag zich sowieso te plaatsen voor de Play-Offs. Directe plaatsing voor Europa League-voetbal zit er niet meer in, maar via de voorrondes kunnen de Utrechters zich alsnog kwalificeren.

Steunpilaren
FC Utrecht leunt dit seizoen op de kwaliteiten van de supersterren Sébastian Haller, Yassin Ayoub, Nacer Barazite en in mindere maten Richairo Zivkovic. Haller speelde dit seizoen 25 wedstrijden en maakte daarin tien doelpunten. Zivkovic trof driemaal doel, terwijl Barazite vier keer het net wist te vinden. Daarnaast belegt het trio de nodige assists voor de ploeg.

Afwezigen
FC Utrecht heeft vrijwel elk seizoen te kampen met de nodige blessures en/of schorsingen. Ook voor morgenavond heeft Ten Hag de nodige kopzorgen. Verdediger Edson Braafheid en Robin van de Meer zijn met fikse blessures uit de roulatie. Ook doelman Robin Ruiter en middenvelders Patrick Joosten en Rico Strieder reizen niet meer af naar Nijmegen. Joosten en Strieder hebben een zware knieblessure, terwijl doelman Ruiter zit opgescheept met een gebroken sleutelbeen.