Scheidsrechter Kevin Blom is door de KNVB aangesteld om het duel van NEC tegen FC Twente in goede banen te leiden. Afgelopen weekend floot Blom de wedstrijd tussen AZ en FC Utrecht (5-1) en komende zondag fluit hij dus om 12.15 voor het begin van de wedstrijd in de Grolsch Veste.

De assistent scheidsrechters zijn de heer Krijt en de heer Westhof. De vierde man is de heer Gansner. Daarnaast zal Joey Kooij de VAR van dienst zijn en wordt hij daarin ondersteunt door de heer Bodde. Kevin Blom floot dit seizoen nog geen wedstrijd van NEC, maar al wel eentje van Twente. In de derde speelweek van dit Eredivisie seizoen had Blom de leiding over het duel van de Twentenaren uit bij SC Cambuur (2-0).

Vorig seizoen was Blom drie keer de arbiter van NEC. Hij floot als eerste het verloren thuisduel van de Nijmegenaren tegen Almere City (0-1), daarna de bekerwedstrijd in de Goffert tegen Fortuna Sittard (3-2 n.v.) en de meest recente was het duel tegen Almere City in de play-offs voor promotie en degradatie (0-4). De Nijmegenaren zullen voor aankomende zondag hopen op eenzelfde resultaat als toen.

Foto: Rob Koppers